Ablakszigetelés, ablakfelújítás

Köszöntöm az oldalamon!

Faipari szakemberként 1996-ban végeztem a tanulmányaimat a Kozma Lajos Faipari SZKI. – ba, azóta folyamatosan dolgozok a szakmában. Az elmúlt években rengeteg ablak fajtával találkoztam, gondolok itt a teschauer ablakokra, gerébtokos ablakokra, euro falcos ablakokra valamint az egyesített szárnyú ablakokra melyek hazánkban, széles körben használatosak. Ezeket az ablakokat sok esetben felújítjuk, de újat is tudunk gyártani.

Építőipari kft. keretén belül működtettünk egy komplett felszerelt asztalos műhelyt, ahol nem csak nyílászáró gyártással, de bútorgyártással és különböző faipari munkákkal is foglalkozunk. Ezzel kapcsoltban kérem, tekintse meg a másik weboldalunkat is ahol rengeteg képet talál a munkáinkból.

www.mizsemasters.hu

ABLAKSZIGETELÉS

A régi gerébtokos ablakok gyártása idejében még nem rendelkezett az ipar a szigetelő gumik széles skálájával. Manapság az újonnan gyártott euro falcos ablakokat nem csak egy sorban, de akár két sorban is szokták szigetelni.

Ez a technológia nem feltétlenül csak a hő technikai szempontok kialakítása miatt van, hanem a külső zajok be és kiszűrődéséből is fontosak.

A régi dupla szárnyú ablakokat nagyon jól kitalálták a szakemberek, arra viszont nem gondoltak Ők se, hogy ez a konstrukció akár 100 évet is ki fog bírni.

A mai korszerű világban ezek az ablakok még mindig jól műkődnek, de az idő vasfoga miatt már nem úgy záródnak, mint új korukban.

A rosszul záródás és az ablakkeret fa anyagának vetemedése, elhúzódása miatt az ilyen több szárnyú ablakoknál nem csak a hideg, de a szél, a por és néhány esetben még a víz is bejut a lakásunkba.

Az utólagos gumiszigeteléssel ezeket a gondokat kiküszöbölheti a lakásában, valamint melegebb, halkabb és komfortosabb lesz.

Mostanság amikor egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk az energiatakarékosságra, nem mindegy, hogy mennyit kell fűtenünk, ráadásul az sem elhanyagolható, hogy ezzel a technológiával nem az eget, hanem a lakásunkat melegítjük fel.

FELMÉRÉS FOLYAMATA

A munkát minden esetben egy általános felméréssel kezdjük, melynek során átnézzük a szigetelni kívánt ajtókat és ablakokat. Ilyenkor általában a zárak működését, vízvetők állapotát, esetlegesen a faanyag hiányosságát, az üvegeket és a beszorító léceket vagy az üveges gitteket valamint a pántokat és a kilincseket ellenőrizzük le, hogy milyen állapotban vannak.

Amennyiben az ablakok már nagyon rossz és elhanyagolt vagy menthetetlen állapotban vannak, és már egy felületkezelés is felesleges lenne, Mi tudunk rá megoldást találni. Sok esetben szokott előfordulni, hogy új szárnyakat gyártunk, záras léceket cserélünk vagy zárat javítunk, de akár teljesen új ablak csoportot is gyártunk a Megrendelő igénye szerint.

ABLAKFELÚJÍTÁS

Ablakfelújításra akkor van szükség, ha szeretné megőrizni régi hagyományos ablakait és nem szeretné, ha egy teljen, új modern szögletes ablakon nézne ki a külvilágra.

Ha Ön lakás felújításon vagy ablakcserén gondolkodik, de a szűkös a költségvetés Mi tudjuk a megoldást.

Mindent egy helyen, egy kézben.

A régi ablakokat nem minden esetben kell kidobni, ha az ablak nincsen elkorhadva, a csapozásoknál szétesve, és még egy felületkezeléssel rendbe hozható, akkor mi megoldjuk Önnek, hogy ablaka újra a régi fényében tündököljön és a modern energetikai elvárásoknak megfeleljen.

Az ablakok korszerűsítése nem mindig abból áll, hogy újat gyártunk, hanem a régieket felújítjuk. Ezek a munkafolyamatok állnak:

~ A passzításból / az ablakszárnyak begyalulása, illesztése a tokba, kotyogó pántok meg erősítése /

~ A zárak javításából, beállításából és helyenként a cseréjéből

~ Az üvegek cseréjéből és korszerűsítéséből

~ Új vízvetők felrakásából

A régi ablakok felújítása, szigetelése nemcsak a hézagok tömítetlenségének megoldásából áll. Az üvegek a régi ablakokban 2mm vagy 3mm vastag szokott lenni, mivel az üveg felületet nagy területet képez, a rossz minőségű üvegek szinte átsütik a hideget vagy meleget kintről.

Az üvegfelületek eme tulajdonságát Ön is tapasztalhatja úgy, hogy az üveg elé teszi a kezét és érezni fogja, a kintről besugárzó hideget. Ilyen esetben javasolni szoktuk az üvegek cseréjét, mert a jó és hőhídmentes szigetelést csak így tudjuk elérni.

A hőszigetelt üveget gerébtokos, egyesített szárnyú, illetve bármely egyedileg gyártott dupla ablak esetében, Mi a belső szárnyakba szoktuk javasolni.

Az üvegek rétegosztása a belső szárnyakban 3mm-12mm-3mm vagy 3mm-12mm-low4mm, a külső szárnyakba pedig sima 4mm-es üveg.  Sokan szokták kérdezni, hogy miért a belső ablakokba tesszük a hőszigetelt üveget, a válasz nagyon egyszerű.

~ Általában a külső szárnyak rossz állapotban szoktak lenni, a csapozásoknál már el vannak gyengülve és szét vannak korhadva. Ezek az újfajta üvegek súlya elég nagy és a külső szárnyak nem biztos, hogy bírnák az üveg súlyát.

~ A belső szárnyak az esetek 90%-ban szinte olyanok, mint az új ablakok, mivel az időjárás viszontagságai nem érik őket.

~ A kintről beszűrődő fényből a beszegező lécek miatt, amivel rögzítjük az üveget  .

~ Mivel a munkát műhelyben végezzük, a lakás az ablakok elszállítása után is védve van az időjárás viszontagságai ellen.

A régi Sofa, illetve az első thermo ablakok üvegeinek minősége és K értéke elég gyenge, ezek az üvegek már nem szigetelnek, sőt jó pár esetben párásodnak és a tulajdonos bánatára nem lehet szépen tisztítani, mert be vannak opálosodva.

Ezekben az ablakokban is ki lehet cserélni az üveget és a gumit is, mely megoldással éves szinten igen sok fűtési költséget spórolhat meg, ráadásul ezekbe az ablakokban a mai követelményeknek megfelelően az egyik legmodernebb üveget szereljük /4mm-16mm-low4mm/, melynek a K értéke 1.0-ás

AZ ABLAK FELÚJÍTÁS FOLYAMATA

A munka fázisait tekintve, ez általában úgy történik, amennyiben teljes ablak felújítást kérnek, hogy:

ELSŐ NAP

~  A helyszínen bepasszítjuk az ablakokat és megjavítjuk a zárakat.

~ Az ablakszárnyak falcaiba körbe, egy speciális marógéppel és porszívóval nútot marunk.

~ Az üvegezni kívánt ablakokat beszállítjuk a műhelybe, ha a külső ablakokba is lesz üveg csere, akkor ez nem egyszerre történik.

MÁSODIK NAP

~ A műhelybe kiszedjük a régi üvegeket és egy speciálisan ide gyártott léccel beépítjük az új hőszigetelt üvegeket.

~ A visszaszállítás után a szigetelő gumit, a megfelelő méret kiválasztása után behengereljük.

A MUNKA ZAJOSABB ÉS PISZKOSABB RÉSZE NEM AZ ÖN LAKÁSÁBAN HANEM MŰHELYBEN TÖRTÉNIK!

Ha Ön nem kér üvegezést csak szigetelést, úgy a munkát gyorsan és pormentesen el tudjuk végezni.

ÁRAINK

Ablakszigetelés 550.-Ft/fm
Szigetelőanyag csere 400.-Ft/fm
Vízvető csere 2 500.-Ft/db
Ablakzár csere 8 500.-Ft/db

Passzítások

Belvárosi nagy 8 szárnyú ablakcsoport 6 000.-Ft/cs.
Belvárosi nagy 6 szárnyú ablakcsoport 5 000.-Ft/cs.
Négyszárnyú középen felnyíló ablak 4 000.-Ft/cs.
Kétszárnyú oldalt nyíló ablak 3 000.-Ft/cs.
Egyszárnyú beltéri ajtó 2 500.-Ft/db
Kétszárnyú középen felnyíló beltéri ajtó 4 000.-Ft/db
Bejárati ajtó egyszárnyú 3 000.-Ft/db
Bejárati ajtó kétszárnyú 6 000.-Ft/db

Euro falcos és Sofa rendszerű bukó nyíló ablakok helyes működésének beállítása

Egyszárnyú bukó-nyíló ablakok 2 000.-Ft/db
Kétszárnyú bukó-nyíló ablakok 4 000.-Ft/db
Egyszárnyú bukó-nyíló teraszajtó 2 500.-Ft/db
Kétszárnyú bukó-nyíló teraszajtó 5 000.-Ft/db

Ha a hibás működést a zárszerkezet vagy esetleg annak egy-egy alkatrésze okozza, akkor az árat csak helyszíni felmérés után tudunk képezni.

Egyszárnyú beltéri ajtó levágása 2 500.-Ft/db
Kétszárnyú középen felnyíló beltéri ajtó levágása 5 500.-Ftdb
Egyszárnyú bejárati ajtó levágása 2 500.-Ft/db
Kétszárnyú középen felnyíló bejárati ajtó levágása 5 500.-Ftdb
Bejárati és beltéri ajtók átpántolása pánttal együtt 9 000.-Ft/ajtó
Beltéri ajtó nyitás irányának megfordítása zárhely kialakítással együtt és zárhely stoppolással 8 000.-Ft/ajtó

Beltéri ajtó nyitás irányának megfordítása zárhely kialakítással együtt és zárhely stoppolással

Ablakfelújítás üvegezése

3mm-12mm-3mm hőszigetelt üveg beépítése síküveg helyett 16 000.-Ft/m2
3mm-12mm-low4mm hőszigetelt üveg beépítése sík üveg helyett 17 500.-Ft/m2

Üvegezés

3 mm-es síküveg cseréje üveggel együtt 6 800.-Ft/m2
4 mm-es síküveg cseréje üveggel együtt 7 300.-Ft/m2
4mm-16mm-low4mm hőszigetelt üveg cseréje 16 500.-Ft/m2

A bútorgyártással és ajtó valamint ablakgyártással kapcsolatban kérje árajánlatunkat.

Az anyag árak folyamatos változása miatt az árváltozás jogát fenntartjuk. Az árak az Áfa-t nem tartalmazzák.

 

Az ablakszigetelés felújításával több szempontból is spórolhat!

ablakszigetelés felújításA szakemberek nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy az otthonunk megfelelően szigetelt legyen. Ezzel nem csak a környezetvédelemért teszünk sokat, hanem még a pénztárcánkért is. Sokat spórolhatunk például az ablakszigetelés felújításával is.

Azzal, ha a régi, elöregedett nyílászárók szigetelését újjá varázsoljuk, szinte olyan, mintha egy új ablakot építtetnénk be. Maga az üveges rész ugyanis sokkal kevésbé változik az idők folyamán, mint a szigetelés. Az ablakszigetelés felújításával tehát a régi ablakok is kiválóan fognak zárni, teljes mértékben megakadályozzák a huzatot, a lakás nehezebben fog télen lehűlni, illetve nyáron felforrósodni. Így hatékonyan csökkenthetjük a villany- és fűtésszámlát, valamint hozzájárulhatunk az üvegházhatás csökkentéséhez is.

Forduljon hozzánk bizalommal, ha szeretne többet megtudni az ablakszigetelés felújításáról! Megadott elérhetőségeinken szívesen válaszolunk a kérdéseire.

 

Mire figyeljünk nyílászáró beépítés során?

Mire figyeljünk nyílászáró beépítés során?A nyár kedvez a lakásfelújításoknak, a jó időt kihasználva az ingatlanok tulajdonosai a nyílászárók cseréjére is gyakran figyelmet fordítanak. A nyílászárók beépítése precizitást és gyakorlatot igényel annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen!

A nyílászárók beépítése során nagyon fontos, hogy ne a falszerkezet belső oldalára vagy közepére helyezzük az ablakokat, mert erőteljes hőhídhatás jelentkezhet, ez pedig rontja a falak, illetve a teljes épület hőszigetelését.

Az időjárás viszontagságai ellen úgy védekezhetünk, ha a nyílászárókat a falnyílástól beljebb helyezzük el a beépítés során, ennek köszönhetően nem csak óvjuk az ablakokat, hanem akusztikai szempontból is kedvező feltételeket alakítunk ki otthonunkban.

Összességében műszakilag a legjobb megoldás, ha a külső falsíkra, illetve a teherhordó falsík elé, a hőszigetelés síkjába építjük be a nyílászárókat, ugyanis a hőhídhatás ebben az esetben a legalacsonyabb, emellett a homlokzati káva kevésbé akadályozza a beeső napsugárzást és a kilátást.

Ha a nyílászárók beépítésével kapcsolatban kérdése van, keressen minket bizalommal, profi szakemberekkel várjuk!

 

Miért aktuális éppen az ablakszigetelés és felújítás?

Miért aktuális éppen az ablakszigetelés és felújítás? Sokan nem igazán rajonganak az őszi-téli időszakért, ami nemcsak a rossz idő miatt van, hanem azért is, mert ezekben az évszakokban, ha az ember egy kicsit is nem figyel, hirtelen azon kaphatja magát, hogy jelentős kiadással kell számolnia. Ilyenkor a legtöbb esetben végül kiderül, hogy a hirtelen megugró fogyasztás az ingatlan nem megfelelő szerkezeti állapotából fakad, ezért ennek elkerüléséhez fontos, hogy az ingatlantulajdonosok még időben felkészüljenek a fűtésszezonra. Sokan nem tudják, de ezt az ablakok állapotának ellenőrzésével kell kezdeni. Ha Ön azt tapasztalja, hogy a nyílászárók nem töltik be rendeltetésszerű szerepüket, vegye igénybe ablakszigetelési és ablakfelújítási szolgáltatásunkat!

Ha a nyílászárók nincsenek megfelelő állapotban, akkor rendelkezhet bármilyen modern szigeteléssel, az nem lesz képes bent tartani a meleget, ezért fontos, hogy mihamarabb megvalósításra kerüljön az ablakszigetelés, vagy az ablakfelújítás. Ezután az ingatlan valóban energiatakarékossá válik, így a téli fogyasztáson jelentős összeget megspórolhat.

Készüljön fel velünk a fűtésszezonra, az ablakszigeteléshez, vagy az ablakfelújításhoz vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Share Button

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.